2min

Tags in dit artikel

, ,

Dell heeft gisteren officieel de XPS 720 H2C desktop aangekondigd, een gamingmachine waarvan een aantal onderdelen standaard overgeklokt zijn. Tevens heeft het bedrijf bekendgemaakt dat het moederbord in deze machine het moederbord is dat XPS 700 eigenaren krijgen naar aanleiding van de eerder aangekondigde upgrade actie.

De XPS 720 H2C is in principe een extremere versie van de standaard XPS 720. Het apparaat is voorzien van NVIDIA’s 680i chipset, die ondersteuning biedt aan Intels quadcore QX6700 en QX6800 processors met een FSB van 1.066MHz. Verder is er 2GB aan 800MHz Dominator Enhanced Performance Profile geheugen van Corsair aanwezig.

Zoals gezegd wordt deze machine standaard door Dell overgeklokt. Zo zal de standaard meegeleverde 2,66GHz QX6700 processor geklokt zijn op 3,46GHz, terwijl de 2,93GHz QX6800 geklokt is op 3,73 GHz. Het EPP geheugen zal standaard kloksnelheden van 1.066MHz meekrijgen. Verder biedt het moederbord nog diverse mogelijkheden om het geheugen, de processor en de grafische kaart te overklokken via de BIOS en NVIDIA’s nTune software. Ondersteuning voor NVIDIA’s dual Gigabit ethernet controllers is achterwege gelaten, wat betekent dat deze machine geen DualNet of FirstPacket techniek ondersteunt.

Aan de grafische kant is er een GeForce 8800 GTX kaart voorzien, SLI opstellingen zijn mogelijk met de 680i chipset. Standaard zijn er verder twee 160GB Raptor 10.000RPM SATA harde schijven voorzien, geluid wordt verzorgd door een X-Fi XtremeMusic geluidskaart Creative. Andere opvallende toevoeging op het gebied van hardware zijn de waterkoeling en de 2X Blu-ray drive. Verder heeft Dell ook haar LightFX toolkit toegevoegd, die het mogelijk maakt om hun kast met de ingebouwde ledjes te voorzien van zestien verschillende kleuren. Game ontwikkelaars kunnen de ledjes ook aansturen vanuit spellen, om zo vuur, schade en andere effecten weer te geven.

De vanafprijs is ook behoorlijk extreem te noemen, de standaardconfiguratie kost 5,999 dollar, daar zit een 24-inch breedbeeld LCD scherm bij inbegrepen. Uiteraard kan er weer naar hartelust geconfigureerd worden, wat uiteindelijk kan resulteren in een computer van rond de 10.000 dollar.