3min

Tags in dit artikel

, ,

Over vier weken kunnen World of Warcraft spelers Ahab Wheathoof en zijn hond Kyle the Frenzied in het spel ontmoeten voor een nieuwe quest. Het feit dat deze karakters in het spel zitten is te danken aan de tienjarige Ezra Chatterton. Dankzij de Make-A-Wish stichting en Blizzard ging de wens van deze zieke jongen namelijk in vervulling.

Ezra kreeg afgelopen maart last van enorme hoofdpijnaanvallen. In april leidde dat tot een bezoek aan de dokter, waar een hersentumor werd geconstateerd. De vooruitzichten zijn niet al te best, maar tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis wist de jongen zicht toch te vermaken met World of Warcraft. Ezra is een fervente WoW-speler. Zijn ouders gingen vijf jaar geleden uit elkaar en hij woont zowel bij zijn vader als moeder. Afgelopen herfst brandde het huis van zijn vader echter af, waarbij al het speelgoed van Ezra verloren ging. Zijn vader kocht van het verzekeringsgeld een computer met een internetverbinding en een abonnement op WoW. De twee maakten een karakter aan en speelden samen, tot het karakter vorige week level 63 had bereikt.

In het ziekenhuis kwam de Make-A-Wish foundation langs om hem te vragen naar zijn ultieme wens. Daar hoefde Ezra niet lang over te denken, hij wilde een bezoek brengen aan Blizzard, een eigen karakter en wat hulp van Blizzard met zijn eigen karakter. Hij rekende er echter op dat de wens niet ingewilligd zou worden, maar daar dacht Blizzard anders over.

Afgelopen vrijdag werden Ezra en zijn vader dan ook opgehaald door een grote zwarte limousine en naar het hoofdkantoor van Blizzard gereden.
Als eerste ontmoette hij daar lead game designer Jeff Kaplan. Samen met Ezra ging hij aan de slag om een nieuw karakter en een nieuw wapen te ontwerpen. Ezra had goed nagedacht over het karakter en het wapen. Uiteindelijk werd het nieuwe karakter Ahab Wheathoof, the Old Rancher. Verder werd ook Ezra’s hond Kyle aan het spel toegevoegd met de naam Kyle the Frenzied. Spelers kunnen een nieuwe quest volgen, waarbij ze deze hond moeten zoeken.

Ook voor het wapen had Ezra duidelijk wensen. Het moest in ieder geval een kruisboog worden met een gebogen frame en gevaarlijke vlammen. Het wapen zal in het spel opgenomen worden en kan 300 punten schade aanrichten in tien seconden. Het zal echter ook zeer zeldzaam zijn. Vervolgens mocht Ezra naar de geluidsstudio waar hij de stem van Ahab Wheathoof mocht inspreken.

Verder gaf Blizzard het karakter van Ezra een upgrade van level 63 naar level 70 en werd het karakter uitgerust met een hoop wapens en geld.
Volgens Ezra’s vader kan een spel als World of Warcraft een goede afleiding zijn voor kinderen die in het echte leven tegenslag hebben. "Ik vroeg hem wat hij zo leuk vond aan WoW en vooral de interactie met mensen die hij niet kent vindt hij leuk. Het maakt niet uit hoe slecht het gaat in het echte leven, in WoW kan hij succesvol zijn", aldus vader Micah Chatterton.

Inmiddels heeft de WoW community massaal en enthousiast gereageerd op de actie van Blizzard. Velen wensen Ezra succes met de operaties die hij de komende tijd zal moeten ondergaan en omdat veel mensen aan hebben gegeven te willen doneren voor de behandelingskosten is er inmiddels ook een inzamelingsactie gestart.