1 min

Tags in dit artikel

,

Nintendo ziet de mod-chips voor haar console, de Wii, het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Om hiervoor te zorgen zullen de volgende Wii-consoles niet meer werken met de huidige mod-chips.

De Nintendo Wii was een groot succes en werd ook veel verkocht. Ook lieten de mod-chips niet lang op zich wachten, deze verschenen namelijk al een aantal maanden na de releasedatum van de console. Hierdoor werd er een nieuwe zwarte markt geopend voor het illegaal verspreiden van Nintendo Wii-spellen.

Nintendo heeft uiteindelijk actie ondernomen om het illegaal verkopen van de Wii-spellen tegen te kunnen houden. De nieuwe chips welke nu naar Japan verscheept worden zouden niet meer omgebouwd moeten kunnen worden met de huidige chips. Volgens leden van Hacken.cc zijn de drie pinnetjes, welke gebruikt worden door de mod-chips om de console aan te passen, nu volledig verdwenen uit het systeem.

Tot nu toe is de verandering in de hardware alleen opgemerkt in Japanse modellen, maar het is te verwachten dat het niet lang meer zal duren totdat dit wereldwijd zal worden toegepast.