2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft tot nog toe de draadloze communicatiestandaard voor haar Xbox 360 controllers niet willen delen met andere partijen, maar daar komt verandering in. RedOctane mag voor het spel Guitar Hero III een draadloze gitaar maken, daarmee is het bedrijf het eerste bedrijf dat Microsofts technologie mag gebruiken.

Guitar Hero II werd met veel bombarie aangekondigd, maar de meegeleverde gitaar moest uiteindelijk met een draad worden verbonden aan de 360. Het nieuwe model, dat een Les Paul uitstraling heeft, zal echter de eerste 3rd party draadloze controller voor de 360 worden. Ongetwijfeld heeft het feit dat Guitar Hero III ook voor de PlayStation 3 uitkomt invloed gehad op de beslissing van Microsoft, maar daar zullen de gitaarhelden onder ons alleen maar blij mee zijn.


Belangrijk is om te weten dat de Guitar Hero II gitaar ook werkt met versie III en vice versa. IGN kreeg de kans om de controller te bekijken en constateerde onder andere dat de knoppen iets verplaatst zijn, waardoor de layout meer lijkt op die van de originele PS2 versie. Opmerkelijker is dat de nek van de gitaar nu losgekoppeld kan worden, wat niet alleen makkelijker opbergt, maar ook de weg vrijmaakt voor speciale nekken. RedOctane wilde hier echter nog niet teveel over kwijt.

Verder constateerde IGN nog een CAT-5 aansluiting, maar het is niet duidelijk waar deze aansluiting voor moet dienen. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat er pedalen beschikbaar komen, maar zoals gezegd is dat voorlopig gissen. De Les Paul gitaar heeft verder een verwisselbare faceplate, maar ook hier is niet duidelijk of RedOctane losse faceplates gaat verkopen of er een paar meelevert. In ieder geval is het dus voor iedereen mogelijk om de faceplate naar eigen idee te versieren en zo een unieke gitaar te maken.


Het is nog niet duidelijk of de gitaar los of in een bundel met Guitar Hero III verkocht gaat worden. Ook de prijs en beschikbaarheid zijn momenteel niet bekend.