2min

Sony bekijkt momenteel wat er gedaan kan worden aan de prijs van de PlayStation 3, zo blijkt uit een interview dat Sony’s CEO Howard Stringer had met de Financial Times. Wanneer de prijsverlaging plaats gaat vinden en hoe hoog die zal zijn, blijft voorlopig gissen.

Stringer vertelde aan de Financial Times dat het zeker goed gaat komen met de PS3, maar gaf ook credits aan Nintendo. "Ik denk dat ik de eerste zal zijn die toegeeft dat Nintendo met de Wii een goed product en zakenmodel heeft ten opzichte van ons, omdat het apparaat goedkoper is", aldus Stringer.

Volgens Stringer is de Wii echter niet per definitie leuker dan de PS3, dat is volgens hem afhankelijk van de gebruiker. Stringer liet weten dat de PS3 de lijn volgt van de PS1 en PS2. De volledige kracht van de PS3 zal pas in een later stadium benut worden, dat kost volgens Stringer veel tijd en investeringen van ontwikkelaars. "De verkoopcijfers van de PS3 liggen gelijk aan die van de PS1 en PS2 in de tijd dat die consoles gelanceerd werden. Mensen die de console hebben zijn er tevreden mee ook al gebruiken ze maar twintig procent van de kracht van de PS3. De meeste games die er nu zijn komen van onszelf, maar rond de zomer komt Home eraan en nog eens twintig tot dertig games", zo vertelde Stringer.

Stringer denkt wel dat de meeste mensen de console graag wat goedkoper zouden zien en momenteel bekijkt Sony wat het daar aan kan doen. Stringer gaf aan de PS2 het nog altijd onverminderd goed doet, ook ten opzichte van de huidige generatie consoles. En de prijsverlaging van de PSP heeft ook voor die console veel goeds gedaan. Helaas wilde Stringer niet ingaan op de vraag hoeveel de console goedkoper kan maken. De kans is aanwezig dat Sony de voordelen van goedkopere hardware zal gaan doorberekenen aan de klant, om zo rond de feestdagen extra consoles af te zetten.

Een mogelijkheid die door analisten momenteel ook aan Microsofts Xbox 360 toegeschreven wordt. Recentelijk nog liet Microsoft weten dat het succes van de Wii niet onopgemerkt aan de softwaregigant voorbij was gegaan. Voor consolebouwers is het belangrijk om zoveel mogelijk consoles op de markt te hebben, omdat er dan meer mensen zijn die een spel of accessoire voor de console kopen. En dat zijn juist de producten waar winst op wordt gemaakt.