1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft zondag haar nieuwe MSN Portal gelanceerd dat speciaal ontworpen is voor mobiele telefoons. Het aantal internet gebruikers in de V.S. vertegenwoordigt slechts een fractie van het totale internetgebruik, maar Microsoft ziet in de steeds krachtigere mobieltjes en snellere netwerken een open deur naar nieuwe diensten en inhoud.

De nieuwe MSN Portal van Microsoft, mobile.msn.com, biedt nieuws, sport, entertainment, en toegang tot functies als e-mail, zoekfuncties, kaarten en instant messaging. Dat alles op één pagina. Als een gebruiker op de pagina komt, detecteert het welk type mobiele telefoon er wordt gebruikt, en vervolgens optimaliseert het de website voor dat type.

Microsoft zegt dat ze niet meteen advertenties zal plaatsen op de site, maar verwacht dat dit jaar nog banner-, tekst- of click-to-call advertenties op de Portal komen te staan. De lancering van het nieuwe MSN Portal komt enkele weken voor Apple de iPhone lanceert, welke een Safari browser gebruikt die de gebruiker toestaat om volledige webpagina’s te bekijken door in- en uit te zoomen.