2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Speluitgever Take-Two liet recentelijk in een telefonische conferentie over de cijfers van het tweede kwartaal van 2007 weten dat het 50 miljoen dollar had ontvangen voor Microsoft. Dit flinke bedrag krijgt Take-Two op haar rekening gestort, omdat het met Microsoft is overeengekomen om twee aanvullingen op GTA IV te gaan maken voor de Xbox 360.

De GTA serie kent een enorme aanhang die zowel voor Microsoft als Sony enorm belangrijk is. Lange tijd kende Sony het voordeel hierin, omdat de GTA serie lange tijd als eerste voor de PlayStation uitkwam. Microsoft kreeg het echter voor elkaar om de nieuwste versie van GTA tegelijkertijd op de Xbox 360 en de PlayStation 3 uit te laten brengen. Maar het bedrijf wil kennelijk meer, want het heeft er flink wat geld voor over om nog meer klanten naar zich toe te trekken.

De softwaregigant betaalt namelijk 50 miljoen dollar voor twee aanvullingen die exclusief voor Xbox 360 eigenaren uitkomen. Deze aanvullingen zullen uitgebracht worden als zogenaamde episodes, een manier van aanvullingen waar Valve met Half Life 2 is begonnen. De twee episodes zullen waarschijnlijk nieuwe missies en een aanvullend verhaal gaan bieden, niet bekend is wat er nog meer in de episodes zit. Wel is bekend dat de eerste episode in maart 2008 op de markt komt, terwijl de tweede later dat jaar uit zal komen.

De kans is groot dat de episodes tegen betaling via Xbox Live aangeboden zullen worden, het is niet duidelijk of de episodes ook los in de verkoop komen. Take-Two verwacht overigens niet dat de deal met Microsoft ervoor zal zorgen dat de PlayStation 3 verkopen geen baat meer hebben bij de release van GTA IV. "We denken eerlijk gezegd dat GTA IV de verkoopcijfers van de PS3 zeker goed zullen doen. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zal dat zeker zo zijn. Dit wordt voor veel gamers een essentiële titel", aldus Strauss Zelnick, voorzitter van de raad van bestuur van Take-Two. Hij liet verder weten dat de versie voor de Xbox 360 en PS3 op sommige punten van elkaar zullen verschillen, maar dat de verschillen erg klein zullen zijn.