1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De website Bright.nl zegt van anonieme bronnen te hebben vernomen dat Vodafone Apple’s iPhone de komende tijd exclusief zal gaan leveren. Het Franse Orange zou ook in de race zijn geweest, maar Apple zou een voorkeur hebben bij Vodafone.

Volgens de bronnen zouden de partijen het op de meest punten met elkaar eens zijn. De bedrijven zijn het nog niet eens over de afname van het aantal iPhones, Apple zou een gegarandeerde afname willen hebben, maar Vodafone voelt daar niets voor. Daarnaast zou Apple vast willen houden aan de inkoopprijs, terwijl Vodafone wat meer speling wil hebben, om zo wat te kunnen doen met subsidies voor de klanten. Het is de verwachting dat de prijs van de iPhone rond de 500 euro zal liggen als hij rond december dit jaar op de markt komt.

Net als AT&T zal Vodafone de telefoon met een tweejarig abonnement gaan aanbieden. Gisteren werden de tariefplannen van AT&T voor de iPhone bekendgemaakt, het is nog niet duidelijk of Vodafone ook speciale abonnementen gaat introduceren.