2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nu de verwachte prijsdaling van de PlayStation 3 waarheid is geworden durven ook de meeste analisten zich te wagen aan een claim dat ook Microsoft de prijs van de Xbox 360 gaat verlagen.

Aan de basis van de prijsverlaging van de Xbox 360 zou een verlaging van de productiekosten moeten staan. Volgens sommige berichten werkt Microsoft momenteel aan een kostenreducerend project genaamd Falcon. Onder dit project zou Microsoft de processor en grafische chip gaan omzetten van een 90nm proces naar een 65nm proces. Het gevolg hiervan zou een lagere warmteproductie zijn en dat heeft weer als gevolg dat er een goedkopere koeling toegepast kan worden. Het uiteindelijke gevolg zou een besparing in de productiekosten moeten betekenen.

Michael Pachter, analist bij Wedbush Morgan, claimt dat Microsoft de prijsverlagingen op alle modellen zal doorvoeren. Voor het Core- en Premiummodel zou er een prijsverlaging van 50 dollar in het verschiet liggen, waardoor de prijs van deze modellen respectievelijk op 249 en 349 dollar zou uitkomen. Het recentelijk geïntroduceerde Elitemodel zou met een prijsverlaging van 80 dollar uitkomen op 399 dollar, de huidige prijs van het Premiummodel.

Microsoft liet eerder deze week bij monde van corporate vice president Darren Huston weten momenteel geen plannen te hebben om de prijs van de Xbox 360 in Japan te verlagen, omdat de prijs daar zeer concurrerend zou zijn. De console kan in het land van de rijzende zon echter niet heel goed concurreren met zowel de Wii van Nintendo als de PS3 van Sony. En velen nemen de ontkenning van Microsoft over de prijsverlaging sinds de ontkenning van Sony nu met een korreltje zout.