1 min

Tags in dit artikel

, ,

Leaseweb heeft ervoor gekozen te doen wat Brein heeft gevraagd, namelijk Demonoid sluiten. Brein wilde Demonoid offline hebben, en spande daarom een kortgeding aan tegen Leaseweb. Om het kort geding niet te laten voorkomen heeft Leaseweb besloten Demonoid offline te halen, en de persoongegevens van de eigenaar vrij te geven aan Brein.

Demonoid was een torrentwebsite, met ongeveer drie miljoen geregistreerde gebruikers. Er waren ongeveer 170.000 links beschikbaar naar torrents. Hiermee was het veruit de grootste torrentsite.

Demonoid is nu verhuisd naar Canada. Waar Leaseweb vroeger weigerde mee te werken met Brein, is het nu de rechtszakenmoe en geeft het toe. Brein gaat ongeveer een ton per dag eisen van Leaseweb wanneer de gegevens niet kloppen. Omdat naar Breins idee de gegevens al tijden onjuist waren, maar Leaseweb niets deed: "Als providers beslissen om dergelijke sites te hosten, terwijl de registratiegegevens niet kloppen, dan moeten ze zelf maar met het hoofd op het hakblok."

Leaseweb kreeg onlangs van de rechter te horen dat ook Everlasting, een andere torrentsite van haar servers moest. Leaseweb tekende hoger beroep aan en het is nog steeds wachten op een definitieve uitspraak.