1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een speelfilm downloaden in twee seconden, voor de meesten onder ons klinkt het waarschijnlijk als muziek in de oren. Het is echter geen illusie, want een 75-jarige vrouw uit Karlstad in Zweden kan van dit voorrecht genieten.

Haar zoon is netwerkspecialist en wilde zijn moeder graag toegang geven tot het internet. Dit heeft hij gelijk gecombineerd met het uitproberen van een nieuwe technologie.
Zo heeft de zoon van de bejaarde vrouw nu waarschijnlijk de snelste uplink verbinding in een woning ter wereld. De snelheid van het netwerk is maar liefst 40 gigabits per seconde.

De zoon installeerde het netwerk samen met Hafsteinn Jonsson, hoofd van het stadsnetwerk in Karlstad. Door het aansluiten van dit nieuwe netwerk wilden zij laten zien dat er geen grenzen zijn aan de internetsnelheid. Een nieuwe modulatietechniek zorgt ervoor dat deze hoge snelheid behaald kan worden.

Jammer genoeg gebruikt de vrouw de snelheid van de internetverbinding eigenlijk bij lange na niet. Zij gebruikt het internet namelijk vooral voor het online lezen van kranten.