2min

Tags in dit artikel

, ,

Of wat dacht je van drie gadgets deze week? Twee infrarood voetbalrobotjes, een speeltje voor voyeurs en een MP3-speler van Yamaha die meegaat op je loopsnelheid. Veel leesplezier!

Techzine Crew 1 – Blaters 0: Infrarood Robot Soccer

Voetbalgekke Techziners onder ons, lees verder, want dit zal je help de zomerstop door te komen. Hoewel ze het echte voetbal niet kunnen evenaren, is het toch een stuk interessanter dan de zoveelste niet-kwalificatie van de Rode Duivels. De regels zijn behoorlijk eenvoudig, zelfs voor de domme blondjes onder ons. Elke robot is zowel verdediger, middenvelder, aanvaller of goalkeeper en de bedoeling is het balletje in elkaars doel te rollen, zo simpel als wat dus. Je kan spelletjes spelen van vijf of tien minuten en elke robot wordt volledig bestuurd door de speler, door middel van de afstandsbediening, die vier AAA batterijen vreet. Geïnteresseerden kunnen het spelletje kopen voor een kleine dertig pond.

Perverten 2 – Nudisten 0: de Reverse Peephole Viewer

Dit speeltje mag dan oorspronkelijk wel ontwikkeld zijn door de politie om potentieel gevaar te voorzien, de overgrote meerderheid van de gebruikers zullen wel gewoon perverten of nieuwsgierigaards zijn. Het laat de gebruiker van dit apparaatje namelijk toe een kijkgaat omgekeerd te gebruiken. Normaal gezien kan jij bij een kijkgaatje enkel van binnen naar buiten kijken, maar dankzij dit hulpstuk is het mogelijk om van buiten naar binnen te gluren. Door het gebruik van verschillende lenzen na elkaar, wordt de werking van de lens namelijk omgekeerd. Erg discreet is het natuurlijk niet en je zal al snel opgemerkt worden door de nieuwsgierige buurvrouw, maar zijn werk doet het verder wel. Goedkoop is het niet, de gadget wisselt pas van eigenaar voor het bedrag van 88 dollar.

Conditie 3 – Bierbuik 0: Yamaha BODiBeat

Afsluiten doen we deze week met een sportieve (muziek)noot, en dan hebben we het over Yamaha’s sportieve MP3-speler: de BODiBeat. Niet alleen is deze muziekspeler licht, makkelijk bedienbaar en klein, hij heeft ook nog een ingebouwde snelheids- en harstlagmeter. En dan hebben we het nog niet over de ingebouwde feature die in jou plaats muziek kiest, die past bij je loopsnelheid. Om te voorkomen dat de liedjes de toon volledig misslaan zorgen ingebouwde beats voor een vlotte overschakeling tussen de verschillende liedjes, afhankelijk van je tempo. Ook hier geldt weer: wie wat wil, moet wat betalen. Voor 300 dollar krijg je dit apparaatje, met de luttele opslagcapaciteit van 512 megabyte.

Heb jij een gadget en wil je er wat over vertellen of gewoon over gadgets praten, kijk dan eens in ons Telefonie & Gadgets subforum. Heb je zelf een gadget waarvan je vindt dat hij in een roundup moet komen, stuur ons dan een pm. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!