1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Acer is de op drie na grootste computer-distributeur ter wereld, en verreweg de grootste groeier. Acer heeft nu echter een opmerkelijke uitspraak gedaan, Windows Vista is onvoldoende.

Volgens Acer is Windows Vista onvoldoende uitgewerkt, veel zakelijke klanten kiezen dus ook voor Windows XP. Microsoft haar nieuwe besturingssysteem is geen reden voor klanten om een nieuwe computer of laptop te kopen aldus Gianfranco Lanci president van Acer.

Lanci meldt ook dat er nog nooit zo een geringe stimulans is geweest op de verkoop van computers. Veel gebruikers melden ook al liever te wachten op het eerste service pack.

Microsoft heeft een paar jaar de tijd genomen voor haar nieuwe systeem, ondanks dat is de stabiliteit een probleem zegt Lanci. Ook de software laat te wensen over aldus Acer.

Ondanks dat Microsoft Vista tegenvalt voor zowel gebruikers als de zakelijke wereld, is er geen tegenvallende groei te rapporteren. De groei is gewoon normaal voor de tijd van het jaar, en bij de vijf koplopers valt alleen Dell uit de toon.