1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Veel bedrijven zijn niet van plan om over te stappen naar Microsoft Windows Vista omdat ze geen verbeteringen vinden. Ze willen in één keer de stap naar Windows 7 maken, maar Microsoft raadt dit niet aan.

Gartner stelt dat veel bedrijven willen wachten bij het upgraden van Windows XP systemen, omdat ze geen verbeteringen zien. Dit acht Gartner erg riskant omdat Windows 7 pas over drie jaar komt en er zijn nog maar weinig details over vrijgegeven. Wanneer Windows 7 daadwerkelijk over drie jaar komt, is 2011 een reële schatting wanneer bedrijven hun systemen geüpgradet hebben. De kans dat Microsoft of andere ontwikkelaars tegen die tijd hun ondersteuning gestaakt hebben is erg groot. Omdat Windows Vista ook erg laat kwam in vergelijking met de planning, is het niet verstandig om te wachten vindt Gartner.

Uiterlijk 2009 moet Windows XP uitgefaseerd zijn denkt Gartner. Veel bedrijven hebben besloten dit een jaartje eerder te zullen doen is de verwachting. Wanneer ze dan upgraden hebben ze de beschikking over Service Pack één van Microsoft.