1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft vandaag haar eerste security-update voor de iPhone vrijgegeven. Deze update moet niet alleen een gat in de beveiliging dichten, maar moet het ook moeilijker maken voor hackers om veranderingen aan het apparaat door te voeren.

Een maand nadat de iPhone in de Verenigde Staten op de markt is gekomen, heeft Apple al haar eerste update voor de iPhone klaar. De update 1.01 dicht een gat in de beveiliging van Safari en kan via iTunes gedownload en geïnstalleerd worden.

Dit gat zorgt ervoor dat data van de iPhone gelezen en bewerkt kunnen worden. Dit gebeurt als via Safari een speciaal geprepareerde website wordt bezocht. Vanwege de mogelijkheid om bestanden te doorzoeken beveelt Apple de update aan.

Ook zal het moeilijker worden voor hackers om aanpassingen aan de firmware te maken, omdat de nieuwe update controleert of er mutaties in de firmware hebben plaatsgevonden, en maakt deze dan uiteraard ook weer ongedaan. Als we de hackers mogen geloven heeft dit echter geen zin gehad, want de meeste tools werken volgens hun nog gewoon. Doordat de update ook het schrijven van data op de iPhone moet kunnen verhinderen, is het dus ook niet mogelijk om via hackersoftware ringtones op de iPhone te zetten.