1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De gemiddelde Amerikaanse pc bevat 3 GB aan muziek in het populaire mp3-formaat, ofwel 880 mp3’s. Dit blijkt uit een rapport van Comscore

Hierdoor is mp3 het meest voorkomende bestandstype op de Amerikaanse computer, aldus Comscore. Microsoft Word neemt de tweede plaats in met 197 Word-bestanden per computer. Verder bevat men gemiddeld 100 PDF bestanden, 77 Microsoft Excel bestanden en 36 Windows Media bestanden.

Om onderdak te bieden aan alle bestanden toonde Comscore aan dat 39 procent van de "huis, tuin en keuken" computers harde schijven hebben van 70 GB of groter. Het bedrijf keek ook naar het internetgebruik, afgaande op het type bestanden die op de pc aanwezig waren. 39,4 procent van mensen die regelmatig op gamesites komen werden neergezet als zware mp3-gebruikers. Mensen met veel Word bestanden op de computer kwamen meer op zakelijke en financiële sites.

De resultaten maken deel uit van Comscore’s nieuwe "Tech Matrix" analysedienst. Deze dienst moet waardevolle informatie leveren aan adverteerders en "industry watchers".