2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft wil alles op alles zetten om komende feestdagen een grote slag te slaan op de consolesmarkt. Om niets aan het toeval over te laten heeft het bedrijf gisteren prijsverlagingen aangekondigd voor alle Xbox 360 modellen.

Vanaf morgen kost de Xbox 360 Elite 449,99 dollar, terwijl het Premiummodel 349,99 dollar gaat kosten. Het Coresysteem blijft ook bestaan, die gaat 279 dollar kosten. In september krijgen deze drie modellen gezelschap van de eerder aangekondigde Halo 3 editie, die gaat 399,99 dollar kosten. Deze console is geheel in Spartan groen en goud uitgevoerd en heeft een bijpassende headset, een 20GB hardeschijf, een HDMI aansluiting en een play & charge kit. Het is nog niet duidelijk of Europa ook verblijd wordt met een prijsverlaging, maar dat lijkt wel waarschijnlijk.

Dat de eerste prijsverlaging bijna twee jaar na de lancering van de console plaatsvindt is volgens Microsoft het bewijs dat de consumenten de console op waarde weten te schatten. "Het feit dat we de prijs van de console langer dan welke andere console dan ook hebben vast kunnen houden, toont aan dat consumenten geloven in de waarde van de Xbox 360. Nu ons de beste lineup in jaren voor de feestdagen staat te wachten is het nu het moment om in te stappen", aldus Mitch Koch, corporate vice president van de Global Retail Sales and Marketing Groep.

De games waar Koch op doelt zijn volgens Microsoft Guitar Hero III: Legends of Rock, Halo 3, Madden NFL 08, Rock Band, BioShock, Lost Odyssey, Blue Dragon, Scene It? Lights, Camera, Action, Project Gotham Racing 4, Mass Effect, Naruto: Rise of a Ninja en Ace Combat 6: Fires of Liberation.

Naar verwachting zal Microsoft over niet al te lange tijd ook een revisie van de Xbox 360 uitbrengen die dezelfde features heeft als het Elitemodel, maar een hogere betrouwbaarheidsfactor heeft en waarvan de processor gebaseerd is op een kleiner productieproces. De prijsverlagingen van de huidige modellen waren al eerder voorspeld door analisten, zo schatte Michael Pachter van Wedbush Morgan eerder in dat Microsoft de prijzen van de modellen met 50 dollar zou verlagen.