1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Dell en Ask.com hebben een initiatief aangekondigd om de koolstofdioxide-uitstoot van de zoekmachine te verminderen en te compenseren.

Dell’s Data Center Solutions Division (DCS) heeft een nieuwe architectuur voor serverparken ontworpen die gebruikt maakt van energiezuinige servers. Deze verbruiken volgens Ask.com 30% minder energie, maar ze leveren wel dezelfde prestaties.

Het zoekbedrijf is ook een van de eerste klanten van Dell’s "Plant a Tree for Me" programma, welke zich richt op het compenseren van IT-gerelateerde koolstofdioxide-uitstoot. Dit programma doneert geld aan het Conservation Fund en Carbovfund.org. Dit zijn non-profit organisaties die bomen planten in speciaal aangelegde gebieden. Dell claimt dat Ask.com’s participatie in het programma zal leiden tot het planten van "duizenden" bomen.

"Ask.com zal de dioxide-uitstoot blijven minimaliseren, reduceren en compenseren om het milieu te beschermen," aldus Chuch Geigner, executive vice president, technologie en engineering bij Ask.com. "Wij zijn blij dat we meer kunnen geven voor minder door te participeren aan het programma van Dell."