1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dell heeft onlangs haar Linux-laptops naar Europa gehaald, maar buiten dat is er nog meer nieuws. Lenovo gaat sommige laptops uit haar hand ook voorzien met Linux.

Het was al een tijdje een speculatie, maar het is dan eindelijk zover. Linux wordt steeds populairder op computers en laptops. Nu kan Lenovo natuurlijk niet achterblijven, in het 4de kwartaal van dit jaar worden de eerste laptops met SUSE Linux verwacht.

De laptops gaan SUSE Enterprise Desktop tien draaien. Deze distributie is erg populair onder zakelijke klanten. Het is ook geen particuliere distributie. Linux wordt aangeboden op IBM-ThinkPad T-serie, die op dit moment erg populair is.

Ondanks dat zowel IBM als Dell besloten hebben ook Linux aan te gaan bieden, hoeft Microsoft tot nu toe niks te vrezen. Nog steeds negentig procent van alle computers gebruikt Windows. In de servermarkt heeft Windows echter wel te vrezen. Deze is nog steeds hard groeiende. In 2006 was twaalf procent van alle servers voorzien van een voorgeïnstalleerde versie van Linux. Zo voorziet Dell haar servers met Red-Hat Linux.