1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In tegenstelling tot wat eerder gemeld werd in diverse media zullen de Olympische spelen in Peking van 2008 toch volledig draaien op Windows Vista, zo meldt Webwereld op haar website.

Vorige week leek de rol van Vista op de Olympische spelen nog op een zijspoor beland. Yang Yuanqing, bestuursvoorzitter van de Olympische computerleverancier Lenovo liet namelijk weten dat de Olympische spelen niet bedoeld zijn om nieuwe technologieën uit te proberen. Vista zou daarom alleen geïnstalleerd worden op de computers die in het sportersdorp beschikbaar gesteld worden aan de atleten. De computers die zorgen voor financiële zaken, beveiliging en andere kritieke onderdelen zouden niet op Vista draaien, zo liet Yuanqing weten.

Microsoft heeft vandaag echter bij monde van Microsoft Greater China Region directeur Chen Yongzheng laten weten dat er niets klopt van de beweringen van Yuanqing. In de overeenkomst die het organisatiecomité heeft gesloten is volgens Microsoft gewoon opgenomen dat de te gebruiken software op de spelen Windows Vista, Office 2007 en Exchange Server 2007 zal zijn. "Het is een belangrijke erkenning en een eer voor Microsoft China om de softwareleverancier voor de spelen van 2008 te zijn", aldus Yongzheng