1 min

Tags in dit artikel

, ,

KPN koopt voor 95 miljoen euro Tele2 België over. Hiermee begint KPN met activiteiten bij de zuiderburen op het vaste net. KPN krijgt er hier 300.000 klanten bij.

Tele2 heeft recentelijk bekend gemaakt haar activiteiten in België te verkopen aan KPN. KPN verwacht een winst van vijf à tien miljoen in het komende kwartaal. KPN had al een mobiel telefoonnetwerk in België, via het dochterbedrijf Base. Nu voegt het bedrijf daar ook vaste net-klanten bij. Tele2 heeft geen eigen netwerk, maar koopt capaciteit in bij voormalig staatsbedrijf Belgacom. De enige bedrijven die eigen infrastructuur hebben, zijn Telenet en Belgacom.

"Met de overname kan KPN’s mobiele dochter BASE haar regionale distributiebereik in België uitbreiden. Tegelijkertijd kan ze een grotere omzetgroei realiseren door middel van cross-selling van pakketten. Doordat Tele2 veel klanten heeft in specifieke regio’s en omdat Tele2 diep geworteld is in the B2B markt, geeft deze transactie BASE de mogelijkheid haar aanwezigheid in België uit te breiden", aldus KPN in een verklaring.

Het tweede kwartaal van 2007 werd er een omzoek van 34 miljoen geboekt door Tele2. Hiervan was 20 miljoen euro op de consumentenmarkt. Afgelopen 2006 boekte Tele2 België een omzet van 102 miljoen. Er waren meer kopers voor Tele2 België, wie dat waren is onbekend.