2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft komt in oktober met een nieuwe muis die speciaal gericht is op hardcore gamers. Om dat te benadrukken blaast Microsoft ook weer nieuw leven in haar SideWinder merknaam.

De SideWinder Mouse heeft volgens Microsoft een unieke vorm die zorgt voor een comfortabele grip en speciaal geplaatste knoppen die de gewenste precisie voor gamers leveren. In totaal zijn er vijf programmeerbare knoppen waarvan er drie bovenop de muis zitten en twee aan de zijkant van de muis. Deze twee zijknoppen zijn redelijk opvallend uitgevoerd en zijn van metaal, waardoor ze eenvoudig en snel te bedienen zijn.

Verder is er nog een macro-opnameknop beschikbaar. Als deze ingedrukt wordt neemt de muis de acties op die vervolgens worden uitgevoerd. Deze macro kan vervolgens weer toegekend worden aan een knop en snel uitgevoerd worden. Achterop de muis is nog een Quick Launch-knop voorzien die de speler direct naar de Games Explorer in Windows Vista brengt.

Tegenwoordig is het bijna standaard op gamemuizen en ook de SideWinder heeft verwisselbare gewichtjes. De gewichtjes worden in een apart doosje meegeleverd en wegen vijf of tien gram. Verder levert Microsoft ook twee verschillende gewichtjes mee waar het muisdraad mee vastgezet kan worden. Wel nieuw en tevens de eerste keer toegepast op een muis is het ingebouwde LCD-schermpje. Op het schermpje worden de DPI-instelling en de icoontjes van de macro-opname worden op dit schermpje getoond. Verder is de muis voorzien van drie verschillende bodems, die elk een verschillende stroefheid hebben.

Qua technische specificaties heeft deze muis een maximale resolutie van 2000 dpi, maar deze kan met drie knoppen aan de bovenkant ook snel omgezet worden naar 400 of 800 dpi. In totaal kan de muis 7080 frames per seconde verwerken en heeft hij een maximale snelheid van ongeveer 115 cm per seconde. De muis wordt verder geleverd met speciale software, waarmee de muis helemaal naar wens ingesteld kan worden. Zoals gezegd komt de muis in oktober op de markt, richtprijs is 79.95 dollar.