1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ubuntu is door diverse peilingen beschouwd als de nummer één distributie. Maar daar blijft het niet bij. Ook Microsoft spreekt vol lof over deze Linux distributie.

Een poll op de website Desktop Linux vermeldt dat Ubuntu, en alle takken die daarbij horen, de populairste distributie is. SUSE volgt met ongeveer twintig procent terwijl Ubuntu onverslagen is met ruim dertig procent van de stemmen. Debian volgt met ongeveer twaalf procent van de stemmen. In totaal werd de poll door 38.500 mensen ingevuld.

"Ubuntu is perfect voor laptops, desktops en servers." deze uitspraak komt niet uit de Linux wereld, maar van Microsoft! Althans, zo meldt Groklaw. De pagina is niet meer oproepbaar, maar Groklaw heeft er een screenshot van. Het is onbekend waarom Microsoft vol lof sprak over Ubuntu, sommige denken dat het te maken heeft met de deals die Microsoft de afgelopen tijd heeft gesloten met Linux distributies als Linspire.

[imgc title="Microsoft over Linux (Ubuntu)"width=459 height=235]http://www.techzine.nl/uploaded/20555_f43b08c6.jpg[/imgc]

Screenshot waarin Microsoft vol lof over Ubuntu Linux spreekt.

‘Get The Facts’ is een website met een Windows propaganda. Hier stond voorheen altijd een pagina waarin de enigzinds gekleurde vergelijking stond in kosten tussen Linux en Windows. Dit artikel is vervangen door een ander artikel, dat opvallend milder is.