1 min

Tags in dit artikel

, ,

Er is een nieuwe bètaversie van Parallels Desktop for Mac gelanceerd. Deze software stelt Intel Mac gebruikers in staat om Windows te draaien, zonder de computer opnieuw hoeven op te starten.

Coherence is een van de functies die verbeterd zijn. Coherence zorgt ervoor dat Parallels naadloos met Mac OS X kan werken via de Dock. De nieuwe bèta kan elk Windows venster minimaliseren naar de Dock, zoals dat standaard op de Mac gebeurt. Ook de gedeelde mappen zijn in Parallels verbeterd. De "Mijn documenten" map en andere mappen daarin zullen dezelfde inhoud vertonen als die in de thuismap van Mac OS X.

Andere veranderingen zijn ondersteuning voor Exposé en transparante vensters met Coherence en de mogelijkheid om verschillende Mac-vensters en Windows-vensters te overlappen met Coherence. Ook kan men het schijfformaat van de virtuele schijf veranderen via de Image Tool van Parallels en is er ondersteuning voor de iPhone in Windows. Verbeteringen in het gebruik van de CPU, geheugen en de algemene prestaties horen ook bij de bèta, evenals ondersteuning voor meer dan 4 GB werkgeheugen voor meerdere virtuele computers.

De nieuwe uitgave, bèta 2, is geschikt voor gebruikers van versie 3.0, en kan gedownload worden vanaf de website.