1 min

Tags in dit artikel

Het bedrijf Cinsol, dat het eerste draagbare elektronische patiëntendossier heeft uitgevonden, komt nu met een Medstick Plus. Deze stick bestaat uit een een USB-kaart met uitgebreidere software.

De Medstick is een elektronisch patiëntendossier, draagbaar vanwege het formaat van een creditcard. Dit zorgt ervoor dat iedereen de Medstick bij zich kan houden, een arts zal namelijk eerst altijd in de protemonnee kijken naar bijv. de identiteit als iemand buiten bewustzijn is. De Medstick bevat een groot medisch dossier, hierin staat een compleet medisch overzicht van de desbetreffende persoon. De geven zijn afgesloten met een wachtwoord, maar de noodgegevens niet.

De Plus versie, heeft alle functionaliteit die de gewone Medstick ook heeft, de belangrijkste verbeteringen zijn de grotere opslagcapaciteit, nu 512MB. Ook is de kaart dunner en is de software uitgebreid. De Medstick Plus moet 34,50 euro kosten, de basis versie voor leden van vakbond de Unie kost 24,50 euro voor en 29,50 euro voor niet leden