1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft patent aangevraagd op een technologie waarmee de voorruit van een auto als beeldscherm gebruikt kan worden. Het patent heet: "Adaptive heads up user interface for automobiles".

Volgens de plannen van Microsoft kunnen de bestuurders een aantal dingen zien op hun voorruit, ze kunnen onder andere hun GPS positie zien, de snelheid van de auto, welke cd er wordt gedraaid en waar het dichtstbijzijnde tankstation te vinden is. Het patent heeft ook een klimaatcontrolesysteem. Al deze functies moeten zowel in een geminimaliseerd als in een volledig formaat getoond kunnen worden.

Microsoft vindt het belangrijk dat de bestuurder niet afgeleid wordt. "Het rijgedrag van de bestuurder zal hierdoor beter worden, omdat ze nu ook informatie hebben over de wegen en de bestuurder om hen heen", aldus Microsoft. Het is veiliger om de gegevens op de voorruit te zetten dan op een apart beeldscherm, omdat de bestuurder dan gewoon op de weg kan letten, aldus Microsoft.

BMW en Citroën gebruiken nu projectietechnologie om algemene informatie op de voorruit te projecteren. Microsoft was al bezig in de auto-industrie met het Microsoft Windows Automotive platform. Dat biedt al een aantal van de eerder genoemde functies, maar op een apart beeldscherm.