Nero heeft informatie vrijgegeven over het binnenkort te verschijnen Nero 8, een software pakket waarmee men media kan maken, bewerken, en branden.

De nieuwste versie is geoptimaliseerd voor Windows Vista, nadat er met versie 7 enige problemen waren. Nero 8 zal een volledig nieuwe interface hebben, welke volgens de fabrikant ervoor zou moeten zorgen dat de gebruiker zo efficiënt mogelijk mediaprojecten kan maken en beheren.

Elke vorm van mediabewerking die Nero 8 biedt zal beschikbaar zijn via de startpagina van het programma. Nero zegt dat het pakket ook volledige ondersteuning biedt voor high defintion video, inclusief het afspelen van dit type media.

Nero 8 stelt de gebruiker ook in staat om video’s direct op sites als YouTube en Myspace te plaatsen. De functionaliteit voor het branden van CD, DVD, Blu-ray en HD DVD is ook uitgebreid. Enkele andere verbeteringen zijn het onmiddellijk voorvertonen van bestanden vóór ze te openen, integratie met Windows Vista’s sidebar en een back-up functie.

De lanceerdatum van Nero 8 is 1 oktober.