2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nu de 60GB PlayStation 3 versie niet meer op voorraad is bij Sony zelf en de winkeliers hun laatste voorraden van de console met een korting van 100 dollar of met een extra controller en twee spellen verkopen komt het moment dichterbij dat Sony alleen nog de nieuwe en duurdere 80GB versie van de console gaat aanbieden. Analisten verwachten echter dat Sony tegen die tijd de prijs van de 80GB versie ook in prijs zal gaan verlagen.

Sony maakte begin juli dit jaar bekend dat het de prijs van het huidige 60GB model van de PlayStation 3 met 100 dollar verlaagde. Kort daarna bleek echter dat Sony de prijsverlaging had doorgevoerd om ruim baan te maken voor de nieuwe 80GB PS3 versie. In Amerika werd het 60GB model 499 dollar, terwijl Europeanen 599 bleven betalen. Sony kwam de Europeanen echter tegemoet door het 60GB model te leveren met twee controllers en twee spellen.

Sony verwachte bij de prijsverlaging de verkoopcijfers te kunnen gaan verdubbelen en in augustus van het 60GB model af te kunnen zijn. Alhoewel Sony in Japan in begint te lopen op Nintendo, zijn momenteel nog niet alle 60GB PS3’s verkocht. Alhoewel Sony in augustus zelf geen voorraden meer had, zijn er nog wel exemplaren bij de winkeliers en distributeurs. Volgens de financiële nieuwsdienst Bloomberg zullen de 60GB modellen in oktober uitverkocht raken, waarna er dus alleen nog een 80GB model is.

Analisten, waaronder Wedbush Morgan Securities analist Edward Woo, denken nu dat de prijs van het 80GB model nog dit jaar met 100 dollar verlaagd wordt naar 499 dollar. Volgens Woo zou het eerder een verrassing zijn als Sony de huidige prijs van 599 dollar zou aanhouden, dan wanneer het de prijs zou verlagen. De kans is groot dat Sony een strijdplan heeft opgesteld dat het in gaat zetten als dat moment zover is, maar het bedrijf laat daar weinig over los. Het blijft dus afwachten tot de officiële aankondiging van Sony komt.