1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Softwaregigant Microsoft en elektronica producent Siemens hebben een samenwerkingsverband aangekondigd voor elektronica in auto’s.

De twee bedrijven hebben laten weten dat zij in het begin van het jaar 2009 zullen beginnen met het bouwen van speciale elektronica voor in auto’s. De twee bedrijven hebben laten weten dat zij werken aan producten die mobiele telefoons, muziekspelers en draagbare videospelers laten samenwerken met de elektronica in de auto.

Volgens onderzoek van iSuppli wordt er op het moment voor zo’n 38 miljard dollar verkocht aan artikelen voor auto-entertainment. Verwacht wordt dat dit in het jaar 2012 gestegen zal zijn tot 54 miljard dollar.

In plaats van te werken aan systemen die ingebouwd worden in het dashboard van de auto of aan elektronica die standaard door de autofabrikanten geleverd wordt, willen de twee bedrijven juist een systeem creëren dat gemakkelijk aangesloten kan worden op het standaard systeem van de auto.
In een officiële verklaring van Siemens en Microsoft lieten zij weten dat het de bedoeling is om zeer snel en gemakkelijk verschillende software-onderdelen aan te sluiten op de rest van het systeem in de auto.