1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De website van Netscape, beheerd door AOL, kreeg 15 maanden geleden een grote opknapbeurt. De site kreeg een "Digg.com" uiterlijk gebaseerd op Web 2.0. De site zal echter binnenkort weer terugkeren naar het traditionele uiterlijk.

In een officiële blogpost verklaarde Netscape dat door feedback die via Netscape.com is ontvangen, AOL heeft besloten om de site weer het oude concept en uiterlijk te geven. Het nieuwe concept viel blijkbaar niet bij iedereen in goede aarde.

Kortom, mensen willen dat de site meer een traditioneel web-portaal is, met nieuws gekozen door redacteuren van Netscape. Geen bezoekersreacties, prominente zoekfuncties of links naar AOL en Netscape diensten meer.

Netscape heeft op moment van schrijven de site nog niet aangepast. Nog steeds kent de site het Web 2.0 design, veelal gevonden bij sociale nieuwssites zoals Digg.com. Het Web 2.0 design werd 15 maanden geleden geïntroduceerd om beter te kunnen concurreren met de snel opkomende sociale nieuwssites.

Degene die geïnteresseerd zijn in het nieuwe uiterlijk van Netscape.com kunnen via een alternatieve link die site toch bekijken. Het nieuwe formaat vertoont veel overeenkomst met het originele design.

Dit betekent echter niet dat de huidige versie van Netscape.com gaat verdwijnen. Volgens AOL zal deze site via een andere, nog niet bekende, link beschikbaar blijven.