1 min

Tags in dit artikel

, ,

Adobe werkt momenteel aan Photoshop Express, dit wordt een gratis versie van Adobe Photoshop. Het enige verschil hiermee is dat deze versie online zal werken en niet alle functies bevat.

Vorig jaar wilde Adobe concurrerende software ontwikkelen voor Google’s Picasa. Op dat moment is zij er ook al mee gestart, maar Adobe heeft deze ontwikkeling nu pas aangekondigd.
De nieuwe software, Photoshop Express, is niet bedoeld als vervanger voor bestaande software van de producent. Het zal dan ook enkel een flashapplicatie worden die geheel in de browser van de gebruiker zal werken. Om de kosten te drukken zal het programma ook advertenties bevatten.

Naast Photoshop Express heeft Adobe in februari ook al een online programma gelanceerd voor het bewerken van video’s. Deze software draagt de naam Premiere Express. Deze software wordt onder anderen gebruikt door websites als Photobucket, MTV.com en de TestTube van YouTube.

Photoshop productmanager John Nack liet op zijn weblog weten dat het de bedoeling is van deze software om alle functies van Photoshop beschikbaar te maken voor een grote groep mensen.
Wanneer het product exact uitgebracht wordt is nog niet bekend, Adobe heeft enkel laten weten dat zij druk bezig is met de ontwikkeling hiervan.