1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het is hackersteam M33 nu al gelukt om de nieuwste PSP, de Slim & Lite versie, te kraken. Er is echter wel één probleem, om de gekraakte firmware op de nieuwe PSP te zetten moet je gebruik maken van een oude versie.

Om de gekraakte firmware te kunnen gebruiken dien je eerst een recovery-batterij (Pandora’s Battery) te gebruiken. Deze kan alleen gemaakt worden met een oude PSP. Als je deze dan gebruikt op de PSP Slim & Lite kun je de gekraakte firmware van M33 gebruiken. Er wordt wel gewerkt aan een versie waar je geen oude PSP voor nodig hebt.

Omdat Sony de compatibiliteit met de 1.50-kernel heeft uitgeschakeld is het niet meer mogelijk om de oudere homebrew te gebruiken. M33 vraagt dan ook aan de homebrew-community om zoveel mogelijk programma’s om te zetten zodat deze ook op de PSP Slim & Lite werken. De firmware zal de naam 3.60 M33 gaan dragen.

M33 raadt aan om niet de nieuwste firmware van Sony (3.70) te gebruiken als je gebruik wilt gaan maken van hun firmware. Welke problemen dit kan veroorzaken is echter niet bekend.