1 min

Tags in dit artikel

, ,

De eerste problemen rond de nieuwe iPod touch duiken op. De iPod touch werd op 5 september geïntroduceerd. Er waren eerder al problemen over de reeds door HTC gebruikte productnaam "touch". Nu zijn er echter problemen met iTunes, de software die nodig is om muziek te synchroniseren met een iPod.

Het synchroniseren van de iPod touch is namelijk alleen mogelijk door het programma iTunes te gebruiken. Dit komt omdat Apple versleutelde codes heeft toegevoegt in de firmware van de iPod touch. Mensen die bijvoorbeeld Winamp gebruiken moeten dus apart iTunes installeren.

Gebruikers die Linux gebruiken als besturingssysteem zijn hier helemaal de dupe van. Er is namelijk geen versie van iTunes die compatible is met Linux. Verwacht wordt nu dus ook dat er in korte tijd een gekraakte firmware te downloaden zal zijn die het wel mogelijk maakt de iPod touch te gebruiken zonder iTunes.

Ook klagen er gebruikers over de werking van het scherm. Deze zou namelijk problemen hebben met het weergeven van de kleur zwart.