1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een 13-jarige jongen is bedreigd en mishandeld omdat hij zijn accountgegevens van een internetspel niet af wilde geven. De daders zijn twee jongens van veertien en vijftien jaar. Deze zijn door de politie aangehouden.

Het gaat om het internetspel Runescape. Het slachtoffer had hier een grote account en was een fanatiek speler van Runescape. De daders waren daar waarschijnlijk zo jaloers op dat zij het account over wilden nemen. Dit hebben ze eerst geprobeerd door de jongen te bedreigen en hem te vertellen dat ze ‘credits’ wilden hebben.

Toen de jongen dit weigerde werden er hardere maatregelen getroffen. De twee jongens namen het slachtoffer mee naar huis en eisten daar opnieuw ‘credits’. Weer weigerde de jongen deze af te geven waarop de twee jongen het slachtoffer gingen slaan en schoppen. Uiteindelijk gaf het slachtoffer toe aan het geweld en maakte de ‘credits’ over.

Veel plezier zullen de daders er echter niet van hebben. Deze zijn namelijk vrijdag door de politie aangehouden. Beiden bekenden ze meteen schuld.