1 min

Tags in dit artikel

, ,

Steve Jobs heeft in Londen bekend gemaakt dat de iPhone in Groot-Brittannië geleverd zal worden door O2. Een bijkomstigheid is echter dat O2 de iPhone zal leveren zonder UMTS-mogelijkheden.

Apple heeft net zoals met AT&T een exclusieve deal gesloten met O2. Hierdoor zal de 8GB iPhone-versie vanaf negen november te koop zijn voor 269 pond. De iPhone zal verkocht worden met een abbonement die tussen de 35 en 55 pond per maand zal gaan kosten.

De reden dat deze iPhone geen UMTS zal bevatten is de hoge energiekosten die UMTS met zich meebrengt. Door de UMTS zal de gespreksduur twee tot drie uur verkort worden. Dit geldt echter alleen voor de versie die in Groot-Brittannië uitgebracht wordt. Apple hoopt dat dit euvel volgend jaar opgelost is, dan zullen er wel iPhones verschijnen met UMTS. Ter compensatie biedt O2 gratis Hotspots aan in Groot Brittanië zodat men wel overal met het langzamere EDGE-systeem kan werken.

Waarschijnlijk gaat T-mobile de iPhone in Duitsland uitbrengen. Dit wordt mogelijk bekend gemaakt in een persconferentie die voor woensdag gepland staat.