1 min

Tags in dit artikel

,

NVIDIA heeft sinds eergisteren, dinsdag 18 september, haar nieuwe WHQL-gecertificeerde Vista-drivers uitgebracht. Deze drivers zorgen voor de werking van de post-processing van HD video op de 8500- en 8600-serie.

Deze nieuwe uitgebrachte drivers heten ForceWare 163.69 en zijn volledig WHQL-gecertificeerd. Daarnaast werken de drivers op zowel de 32-bit-versie als de 64-bit-versie van Windows Vista. De drivers ondersteunen enkel kaarten uit de NVIDIA GeForce 6-, 7- en 8-serie.

NVIDIA claimt dat de laatste drivers de SLI-ondersteuning moeten verbeteren en dat ze betere prestaties moeten leveren bij spellen die draaien op DirectX 9, DirectX 10 en OpenGL. Ook zouden de drivers betere ondersteuning moeten bieden voor zwaardere spellen zoals BioShock en Crysis.

De meest opmerkelijke verbetering van de nieuwe ForceWare drivers is de toevoeging van high-definition video post-processing. De nieuwe drivers maken HD video post-processing beschikbaar voor H.264, VC-1 en MPEG-2 op de GeForce 8500 en 8600 grafische kaarten. Deze functie was voorheen enkel beschikbaar wanneer men gebruik maakte van de bèta drivers.

De download van 43 MB kan hier gedownload worden voor Windows Vista 32-bit en hier voor de 64-bit-versie van het besturingssysteem.