1 min

Tags in dit artikel

Er is vandaag een rapport verschenen van het Sociaal Cultureel Planbureau naar de ouderen toe, het onderzoek ging over het gebruik van computers en internet. Het onderzoek is uitgevoerd omdat SeniorWeb dit aanvroeg. Eigenlijk is het best interessant, maar de cijfers zijn deels gebaseerd op oude cijfers.

Na dit onderzoek zou je een aantal conclusies kunnen trekken: 66 procent van de vijftig-plussers in Nederland beschikte in 2005 over een computer; 58 procent had in 2005 een internet verbinding en enige jaren computerkennis. Het onderzoek ging niet alleen over de online-senioren maar ook over de offline-senioren, deze mensen hebben ook hun redenen om ‘offline’ te blijven. Een aantal senioren hebben last van ‘computervrees’ of weten gewoon niet wat ze met een computer moeten. Andere senioren hebben er geen behoefte aan of hebben last van een fysieke beperking.

De senioren die nu wel online zijn gegaan, waren voorheen bang voor (onherstelbare) fouten of ze kenden de mogelijkheden niet van de computer en van het internet.