2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op de Fashion Week in Milaan hebben Giorgio Armani en Samsung Electronics een luxe mobiele telefoon onthuld. De nieuwe telefoon is bedoeld om de consument geavanceerde functies aan te bieden in combinatie met een mooi design.

De samenwerking tussen Giorgio Armani en Samsung moet volgens beide bedrijven een innovatieve reeks consumentenelektronica voor thuis en onderweg voortbrengen. De nieuwe mobiele telefoon is het eerste product dat voortgekomen is uit deze samenwerking. De nieuwe vormen van elektronica zullen verschillende namen krijgen. Deze namen worden Giorgio Armani, Emporio Armani en Armani/Casa. Door de combinatie van beide bedrijven tracht men een qua design en technologie goede mobiele telefoon te maken.

De telefoon is voorzien van een 2,6 inch touchscreen. Verder voelt de gebruiker lichte vibraties wanneer hij het touchscreen aanraakt. De telefoon heeft ongeveer de grootte van een creditcard en is net 10,5 millimeter dik. Hiernaast is de telefoon uitgerust met een camera van 3 megapixels, zit er een muziekspeler voor verschillende muziekformaten op en mist een internetbrowser ook niet. Het geheugen van de telefoon kan uitgebreid worden door middel van een microSD-kaartje.
Bij de levering van de telefoon krijgt de gebruiker een bluetooth stereo heaset en een leren hoesje van Georgio Armani.

Giorgio Armani, directeur van het gelijknamige bedrijf vertelde: "Tegenwoordig is fashion meer dan hoe we ons kleden. Fashion staat voor onze levensstijl. Hoe we ons huis inrichten, in welke hotels we verblijven, de auto waarin we rijden en de technologie die we kopen. We maken niet alleen een persoonlijk statement met de schoenen en tassen die we dragen en de accessoires die we in huis zetten, maar ook met de mobiele telefoons die we bij ons dragen en de televisies die we in de woonkamer hebben staan. Het zijn allemaal beslissingen over lifestyle met design en prestaties als criteria. "

Wanneer de telefoon te koop zal zijn in Nederland en tegen welke prijs, is nog niet bekend.

Specificaties van de Georgio Armani-Samsung mobiele telefoon
Standaard: GPRS/EDGE Tri-Band (900/1800/1900)
Camera: 3 megapixelcamera
Display: 2.6 inch QVGA TFT LCD (262.000 kleuren)
Multimedia: H.263, AAC+/MP3/WMA, MPEG4, AAC, e-AAC+
Features: Bluetooth 2.0 / USB 2.0 high-speed / MTP 2.0
Mobile Printing (BPP, PictBridge)
Micro SD extern memory slot
Bluetooth stereo headset (A2DP)
Volledig touchscreen & touchgebruikersinterface
Grootte: 87,5 x 54,5 x 10,5 mm / 85 gram
Batterij: 880mAh