1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft is begonnen met het aanbieden van een mogelijkheid om van Vista te downgraden naar XP. Deze mogelijkheid heeft Microsoft geïntroduceerd voor de bedrijven die computers leveren en hun consumenten de mogelijkheid willen geven om te kiezen tussen XP of het voorgeïnstalleerde Vista.

Bedrijven als Fujitsu, Lenovo en HP bieden hun computers op het moment veelal aan met Windows Vista als voorgeïnstalleerd besturingssysteem. Consumenten die nu echter nog de voorkeur geven aan Windows XP kunnen een cd aanvragen waarmee zij kunnen downgraden van Vista naar XP. Deze downgrade wordt door de softwaregigant enkel aangeboden voor Vista Business en Vista Ultimate. Ook is het zo dat deze stap zeer ingewikkeld is, zonder een speciaal gecodeerde cd is dit niet mogelijk.

Verschillende grote computerfabrikanten zijn nooit gestopt met het aanbieden van XP bij de computers. Het is echter wel zo dat het besturingssysteem zelf in vrijwel geen enkele winkel meer verkrijgbaar is.

Dit nieuwe aanbod van de downgrade-cd bestaat eigenlijk al sinds juni dit jaar. Vanaf juni dit jaar is Microsoft namelijk al bezig met het toestaan van fabrikanten om de downgrade-cd toe te voegen bij computers die standaard voorzien zijn van de twee duurste Vista-versies. Volgens de licentie van Microsoft is de softwaregigant echter niet verplicht om deze mogelijkheid aan te bieden.