1 min

Vodafone is de eerste Nederlandse provider die een widget heeft gemaakt voor iGoogle waarin prepaid-klanten hun tegoed kunnen opwaarderen. Klanten kunnen de link toevoegen aan hun iGoogle. Wanneer ze op de widget klikken worden ze doorgestuurd naar de website voor om het tegoed op te waarderen.

Widgets zijn kleine applicaties op het internet of op de PC die taken gemakkelijker moet maken. Het gaat hierbij om taken die geregeld voorkomen. Met behulp van de Vodafone opwaardeer widget hoeven gebruikers niet eerst naar de website van Vodafone te gaan, ze komen automatisch uit op de pagina om hun tegoed op te waarderen.

Harry Odenhoven, directeur Online Services: "Steeds meer mensen willen via het Internet zelf bepalen welke informatie ze ontvangen, bijvoorbeeld via gepersonaliseerde sites als iGoogle. Dit is een belangrijke ontwikkeling die door meer en meer Vodafone klanten gebruikt wordt. De introductie van deze widget is de eerste stap om klanten zelf te laten kiezen welke online informatie of diensten van Vodafone ze in hun zelf samengestelde site willen gebruiken. Een uitstekende combinatie van gemak en keuzevrijheid voor de klant. In de nabije toekomst zullen ook voor andere Vodafone diensten widgets beschikbaar komen."