2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na lang wachten zit er eindelijk schot in Service Pack 1 voor Windows Vista. Bronnen bij Microsoft bevestigen dat er zo’n 12.000 bètatesters zijn gecontacteerd om Service Pack 1 te gaan testen.

Het gaat hier om mensen die niet afkomstig zijn van Microsofts MSDN- of TechNet-netwerk. Brandon LeBlanc, Microsofts Team-blogger bevestigd meteen dat men geen nieuwe functies moet verwachten met de komst van Service Pack 1. Dit Service Pack zal alleen bestaande functies verbeteren of versnellen.

Een voorbeeld hiervan is de slaapstand in Vista. Er zijn veel klachten over de tijd die het kost om uit de slaapstand te komen. Volgens LeBlanc is dit met Service Pack 1 opgelost. Een ander probleem was het verbinding houden met een draadloos netwerk in Vista. Deze werd vaak onderbroken terwijl het bereik gewoon goed is. LeBlanc vertelt uit eigen ervaring dat dit met Service Pack 1 verleden tijd zal zijn.

LeBlanc schrijft tevens op zijn blog "Windows Vista SP1 staat de gebruiker toe om de ingebouwde Windows Desktop Search-dienst – die automatisch wordt meegeleverd met Windows Vista – te vervangen in zijn eigen standaard desktop zoekdienst van een externe partij. De zoekoptie is verwijderd van de rechterkant van het Start-menu. Gebruikers zullen ook zien dat de optie ‘Zie alle resultaten’ is verdwenen wanneer ze zoeken via het Start-menu. In plaats daarvan zien ze ‘Zoek Overal’. Deze optie lanceert het desktop-zoekprogramma dat de gebruiker heeft ingesteld. In Windows Explorer zien gebruikers ook een ‘Zoek Overal’-optie in de toolbar."