1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sharp is van plan om een Blu-ray-recorder uit te brengen die beschikt over één terabyte aan opslagruimte. Deze opslagruimte zou genoeg moeten zijn voor meer dan 125 uur aan high definition video.

Het apparaat staat gepland om in Japan uit te komen op 1 december. Met een prijs van 2600 dollar zal het de recorder zijn met de grootste opslagruimte. Ter vergelijking kan de goed verkopende Tivo 3-serie HD DVR-recorder maar een kleine 32 uur opnemen aan high definition video.

De producent is ook van plan om voor het einde van dit jaar acht nieuwe Blu-ray-spelers uit te brengen in Japan. In de Verenigde Staten staan nog een aantal HD-spelers in de rij om verkocht te worden rond de kerstvakantie. Daarnaast heeft de consumentenmarkt vrijwel geen enkele recorder gezien die enkel HD DVD of Blu-ray opneemt.

Sony heeft eerder deze maand ook al laten weten dat zij in Japan gaat stoppen met de productie van alle op DVD gebaseerde recorders. Het bedrijf zal daar enkel nog recorders gaan verkopen die werken met het, door Sony geïntroduceerde, Blu-ray-formaat.