1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Nederlandse computerbouwer Tulip wil opnieuw de merknaam Commodore kopen. Het bedrijf biedt aandeelhouders één dollar per aandeel. Het bedrijf kocht in 1997 ook al de merknaam Commodore en verkocht deze in 2004.

Tulip Computers heeft bekend gemaakt dat het weer in het bezit wil komen van de merknaam Commodore en daaraan gekoppelde producten. Tulip wil 1 dollar per aandeel betalen voor Commodore. De totale prijs komt dan op 81 miljoen dollar (57,5 miljoen euro).

Tulip vindt echter dat er bij Commodore sinds die tijd veel veranderd is, omdat het bedrijf er een aantal interessante activiteiten bij gekregen heeft. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen de The Register. Commodore verkoopt naast computers ook draagbare mediaspelers, online muziek en spellen. In maart van dit jaar kondigde Commodore een serie high-end game-pc’s aan.

Tulip wil de overname met eigen aandelen financieren. De directie van Tulip heeft al inzage in de boeken van Commodore. Toch zegt Commodore ook de mogelijkheid open te willen houden om in zee te gaan met een andere overnamekandidaat.

Commodore is vooral bekend van de Commodore 64, een spelcomputer. In 1993 ging het bedrijf failliet door hoge schulden. Tulip kocht in 1997 de merknaam van het bedrijf.