2min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week opnieuw drie gadgets, de ene al wat maffer dan de ander. Beginnen doen we met een computergestuurd kussen dat snurken moet tegengaan, we gaan verder met een romantische gadget en eindigen met, nouja, een stokbrood. Veel leesplezier!

ZzZzZzzzzz: het snurk-analyserend kussen

Een Duitse wetenschapper heeft een nieuw soort kussen ontworpen dat de positie van je hoofd verandert tijdens het slapen, tot je ophoudt met snurken. Het kussen is verbonden met een computer ter grootte van een flink leesboek, waardoor de pc niet misstaat op je nachttafeltje. Het computerboek analyseert je snurkgeluiden en vergroot of verkleint daarna de luchtruimtes in het kussen, tot zolang het snurken ophoudt. Op dit moment is het kussen nog niet te koop, maar meerdere bedrijven uit de Verenigde Staten hebben al interesse getoond, zo beweert de Duitser.

Multimediaal huwelijksaanzoek: de Euricase

Mensen die hun vriend(in) op een zeer multimediale manier ten huwelijk willen vragen, moeten deze gadget maar eens overwegen. Dit doosje biedt namelijk niet alleen plaats voor een ring, het heeft ook een ingebouwd LCD-scherm van 2 inch. Hoeveel deze gadget precies kan opslaan weten we niet, maar naar verluidt zou je in dit multimedia-doosje zo’n 500 foto’s of 60 minuten video kwijt kunnen, meer dan plaats genoeg voor een erg uitgebreid huwelijksaanzoek. Ook een kalender en wekker zijn voorzien in dit doosje. Video’s en foto’s worden versluisd via USB. De Euricase kost zo’n 200 dollar. Er bestaat ook een eenvoudige versie van de Euricase, deze toont de woorden "Ego Amo Te" (dat is Latijns voor "ik hou van je") op een LED-display. Deze versie wisselt van eigenaar voor 100 dollar.

Het is weer eens wat anders, een stokbrood op je bureau

Kan het nog gekker dan dit? Laten we alstublieft hopen dat het antwoord nee is. Want geef toe: een stokbrood als polsondersteuning voor je toetsenbord: het ziet er gewoon niet uit. Tenzij je natuurlijk in Parijs werkt. Maar ach, je hebt altijd het gevoel dat je eten bij de hand hebt, zonder dat je die vervelende kruimels van onder je toetsen hoeft weg te werken met een busje geperste lucht. De gadget is te verkrijgen bij een webshop met de erg toepasselijke naam ‘What on Earth?’, voor de luttele prijs van 20 dollar.

Ben je op school een leuke, grappige of rare gadget tegengekomen? Of heb je gewoon ergens anders een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!