2min

Tags in dit artikel

, , ,

Op de Max 2007 Developer Conference gaf Adobe Systems een presentatie over het populaire fotobewerkings programma Adobe Photoshop. Dit maal was het niet van de "normale" versie, maar van de nieuwe online versie.

De nieuwe online versie van Photoshop zal Photoshop Express gaan heten en werkt met Flash, het is min of meer door geborduurt op Premier Express, het videobewerkings programma in flash dat onder andere door Youtube wordt gebruikt. Het voordeel van flash is dat de gehele applicatie in de webbrowser draait. Deze versie is wel flink vermagerd en is daarom ook bedoeld voor de consument.

In de presentatie op de Max 2007 Developer Conference toonde Geoff Baum, product manager bij Adobe, hoe de gebruikers met de online applicatie heel snel hun afbeelding kunnen bewerken. Met één klik op de muis kan je rode ogen en andere dingetjes snel corrigeren. Je kan met deze applicatie ook thumbnails maken van afbeeldingen waarop je verschillende effecten kan zien, zoals het sepia-effect of zwart-wit, wanneer je het effect goed vindt kan je het eenvoudig bevestigen. Boven in het beeld is een tijdslijn te zien met thumbnail afbeeldingen die zijn gemaakt, hierdoor is eenvoudig te zien wat er veranderd is en kan je het ook weer eenvoudig terugdraaien.

Tijdens de presentatie van Baum was het publiek erg onder de indruk van de mogelijkheden in Photoshop Express om een bepaalde selectie kleuren in een afbeelding in één keer te veranderen. Baum had een foto van een auto en kon de achtergrond in één keer veranderen. Ook kan je met Photoshop Express een simpele slideshow maken en de afbeeldingen delen met andere gebruikers.