1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nederland heeft dit jaar op de World Cyber Games een prachtige resultaat geleverd. Met één gouden en twee zilveren medailles eindigde Nederland uiteindelijk als vierde in het algemeen klassement.

De World Cyber Games, die afgelopen week gehouden werd in de Amerikaanse stad Seattle, is inmiddels alweer afgelopen. Team Nederland had dit jaar maar liefst vijftien inschrijvingen voor het toernooi, drie ervan hebben het toernooi met succes afgesloten. Wouter van Someren beter bekend als ‘Handewasser’, wist namens Nederland de gouden plak binnen te halen met het spel Project Gotham Racing 3. Naast de gouden plak kreeg hij ook nog eens 12.000 dollar aan prijzengeld mee naar huis.

Steffan Amende en Quality Gaming, respectievelijk Need for Speed en Gears of War, haalden beiden ook de finales. Jammer genoeg verloren ze die waardoor ze het met een, nog steeds mooie, zilveren plak moesten doen. Steffan kreeg voor zijn tweede plek 5000 dollar aan prijzengeld mee terwijl Quality Gaming 12.000 dollar mag gaan verdelen over de vier teamleden.

Team Nederland eindigde, met drie medailles en een totale prijzengeld van maar liefst 29.000 dollar uiteindelijk als vierde in het algemeen klassement. Nederland staat daarmee achter Zuid-Korea, Brazilië en de Verenigde Staten. Laatst genoemde is tevens ook het meest succesvol, met maar liefst drie gouden, twee zilveren en een bronzen medaille is het gastland van dit jaar als eerste geëindigd.