1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een Engelsman, genaamd Saikee is erin geslaagd om 145 besturingssystemen op een computer te installeren. Dit deed hij door de multibootloader genaamd GRUB-loader, van het GNU-project te gebruiken.

Hiermee heeft hij 138 Linux distributies, vijf maal Windows en ook nog eens drie maal DOS geïnstalleerd. Dit heeft hij allemaal gedaan met vier harde schijven, waarvan twee 200 gigabyte en twee 300 gigabyte waren. De overige hardware stelde overigens weinig voor, volgens de Engelsman was het "niets om over naar huis te schrijven".

Saikee heeft gebruik gemaakt van verschillende distributies afkomstig uit 39 verschillende landen, hier zaten onder andere twee Nederlandse distributies en één Belgische bij. In totaal staan er 114 verschillende distributies op, omdat er van een aantal verschillende versies zijn geïnstalleerd.

De overvloed aan Linux distributies heeft te maken met het feit dat de Engelsman een krap budget had, hij zegt dat hij netjes heeft betaald voor de vier Windows versies. De Windows Vista versie is een experimentele versie die hij legaal heeft kunnen downloaden. De overige niet-Linux besturingssystemen zijn DOS 6.22, DOS 7.1, FreeDOS, Windows 3.11, 98, 2000 en XP.