1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Asus brengt een nieuw moederbord uit, een moederbord dat echter anders is dan de meeste. De nieuwe Asus P5E3 Deluxe is namelijk voorzien van een voorgeïnstalleerde versie van Linux.

Het moederbord wordt aangedreven door een Intel X38-chipset en is voorzien van dual PCI Express-sloten. Naast dit kan in het moederbord ook DDR3-geheugen gezet worden.
Naast de standaard dingen die het moederbord bevat is er toch iets dat het moederbord uitzonderlijk maakt. Het moederbord is namelijk voorzien van een voorgeïnstalleerde versie van Linux. Men zegt dat deze versie van Linux een volledig besturingssysteem is, tevens voorzien van een browser en een Skype-client. De Linux-versie is klaar voor gebruik in slechts enkele seconden en vereist geen verdere installatie.

Wanneer de computer opgestart wordt met dit moederbord zal een scherm getoond worden waarin gevraagd wordt of de gebruiker wil booten in Linux of een ander besturingssysteem.

De browser die meegeleverd wordt is een uitgeklede versie van Firefox welke flash ondersteunt. Het gehele besturingssysteem kan geladen worden in het RAM-geheugen, het is echter wel zo dat al je instellingen bij het volgende gebruik gewoon weer geladen zullen worden.

Naast dit is het moederbord ook in staat om gelijk gebruik te maken van het ingebouwde 802.11n-netwerk.
De verkoopprijs van dit model zal liggen rond de 360 dollar.