1 min

Tags in dit artikel

,

Een team van onderzoekers aan het Californische Jet Propulsion laboratorium vertelden dat de standaarden voor communicatie ver in het heelal klaar moet zijn in drie jaar.

Voorzitter van Google en hoofd van ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) Vinton Cerf is een van de personen die veel aandacht probeert te besteden aan het systeem.
In een persconferentie zei Cerf: "Eindelijk kan het internet ons brengen naar iets waar het netwerk nog nooit toe in staat is geweest. Alle moeite werpt eindelijk haar vruchten af waardoor we nu in voor 2010 een netwerk kunnen opzetten dat ook in de ruimte werkt. "

Cerf werkt op het moment samen met een groep onderzoekers van het Jet Propulsion laboratorium, en vertelt dat het oorspronkelijke doel betere communicatie voor overheidsprojecten is.
Naast dit vertelde Cerf ook wat over de ICANN-standaarden. Hij vertelde dat vanaf begin volgend jaar gebruikers in bijvoorbeeld Japan en Rusland de mogelijkheid krijgen om adressen in hun moedertaal te kunnen maken.