1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft een mobiele versie van haar Google Docs-dienst gelanceerd. Het internetbedrijf heeft tevens nieuwe mogelijkheden aan de standaard versie toegevoegd.

Google biedt vanaf nu mobiele versies van haar presentatie-, schrijf- en spreadsheetsoftware aan, maar deze kan men niet vanaf het mobiele apparaat bewerken. Het bedrijf geeft ook aan dat niet alle documenten goed te zien zijn op de kleine schermen.

"Je moet wellicht een beetje turen en de dienst is alleen voor Engelstalige gebruikers beschikbaar, maar de informatie is daar, in je broekzak, waar je ook bent," aldus Zach Lloyd, software engineer bij Google.

"Het was een hele uitdaging om een goede manier van weergeven te bedenken, vooral bij spreadsheets. Het moest werken op met gelimiteerde groottes van schermpjes en de vaak slechte mobiele browsers – maar probeer die dienst gerust uit."

Google heeft ook de standaard versie van Google Docs bijgewerkt met enkele kleine, maar nuttige functies. Cellen in spreadsheets kunnen worden opgemaakt op basis van bepaalde regels. Negatieve waardes kunnen een rode achtergrond hebben en positieve waardes een witte achtergrond bijvoorbeeld.

Gebruikers kunnen ook rijen en kolommen tijdelijk verbergen, een functie die handig is bij langere spreadsheets. Functies die al langere tijd in Microsoft Office en andere bedrijfssoftware te vinden zijn, lijken nu ook hun weg te vinden in gratis alternatieven.